Egenproduktion ger dig flera fördelar som ingen annan kan erbjuda. Du får inflytande över utformningen av hela fastigheten. Över design och gemensamma utrymmen. Men framför allt kommer du att kunna påverka både storlek och planlösning för din egen lägenhet. Dessutom betalar du ett lägre pris än vad dagens marknad erbjuder.

Kvadratfrihet ger dig mer

­
­

Kvadratfrihet betyder total frihet. Inte bara när det gäller hur stort du vill bo, utan också när det gäller lägenhetens planlösning, vilka material som ska användas och vilken utrusning du vill ha.

Du bestämmer och väljer själv

Inom traditionell bostadsutveckling bygger utvecklingsbolaget standardiserade hus på egna tomter, efter egna ritningar och med material och utrusning som de har valt. Som köpare får man ta det som erbjuds. Vore det inte bättre om du själv fick välja? Vara med från början, välja en tomt du gillar, designa din egen lägenhet och se till att hela huset blir byggt som du vill ha det.

Du bygger billigare

Inom egenproduktion är priset för din lägenhet endast kopplat till kostnaden för mark och byggproduktion. Inte till marknadens utbud och efterfrågan. Eller till bostadsutvecklarens vinstkrav på investerat kapital. Pengarna som du och dina blivande grannar investerar går in huset ni bygger och till inget annat.

Fördelar med egenproducerade bostäder

Du är med och väljer plats

Du engagerar dig redan när det finns en ledig tomt.

Planera din nya bostad från grunden

Tillsammans med dina blivande grannar är du med från början vilket innebär att du kan påverka såväl byggnadens utseende som gemensamma ytor och utrymmen.

Kvadratfrihet

Du bestämmer hur stort du vill bo och kan sedan påverka hur din framtida lägenhet disponeras och vilka material som ska användas.

Lägre pris

Pengarna som du och dina grannar investerar går till att köpa mark och bygga huset och inte till något annat. Något vinstkrav på investerat kapital finns inte. Priset på en egenproducerad lägenhet blir därför lägre jämfört med vanlig nyproduktion.

Kontroll

Eftersom du och dina blivande grannar tillsammans är med och tar alla beslut så har ni också total inblick i såväl byggprocess som beställningar till både den gemensamma byggnaden och er egna lägenheter.

För dig som vill ha både engagemang och valfrihet

Egenproducerade bostäder erbjuder stor valfrihet men kräver också stort engagemang. Planerings- och byggprocessen pågår normalt under flera år innan huset är inflyttningsklart. Det är många beslut som du ska vara med att fatta, både på egen hand och tillsammans med dina blivande grannar. Därför tror vi att egenproduktion är ett koncept som passar dig som känner stor lust och engagemang i ditt nya boende.

Hur hittar jag mitt nya boende?

1. Välj bland våra påbörjade projekt

2. Hittar du inget som passar väljer du istället ett område på kartan där du gärna vill bo

3. Vi hittar en lämplig tomt och bildar en grupp som vill utveckla den via egenproduktion

4. Vi hjälper dig med utformningen av din lägenhet, själva huset och att få det byggt

Välj ett projekt

Inget projekt för dig? Välj ett område i kartan

Vi hittar en tomt och bildar en grupp

Vi hjälper dig planera din lägenhet och få den byggd

Vi hjälper dig redan från grunden

Du som lockas av tanken på egenproduktion är förmodligen en kunnig och engagerad person som är van att ta beslut. Det betyder inte att du också måste ha kunskap och erfarenhet av att planera och bygga ett flerfamiljshus. Det behövs inte. Vi från Equality Living kommer att aktivt bistå med råd och projektledning genom hela processen. Från obebyggd tomt, via byggrätt till inflyttningsklar bostad.

Equality Living är en del av arkitektkontoret Equator Stockholm, som med 65 års erfarenhet i branschen vet hur man skapar ett boende med konsumenten i fokus.

När kan jag flytta in?

Det går inte fortare att bygga ett egenproducerat hus än andra. Planerings- och byggprocess är desamma. Finns det en redan godkänd detaljplan kan det dock gå relativt snabbt. Då hänger det inte längre på kommunens planeringsprocess utan mer på gruppens beslutsförmåga. I illustrationen här under kan du se den ungefärliga tidsåtgång vi beräknar för varje steg i processen.